Special Grants for Hungarians

FULBRIGHT TEACHING EXCELLENCE AND ACHIEVEMENT PROGRAM – Media Literacy track

Hat hetes szakmai tréning és tanulmányi program az Egyesült Államokban médiapedagógia, médiaműveltség, média tudatosság témakörben, középiskolai tanárok számára, 2022 januártól vagy 2022 szeptembertől.
Jelentkezési határidő: 2021. március 15.
  

STUDY OF THE U.S. INSTITUTES FOR SCHOLARS
4-6 hetes ÖSZTÖNDÍJAK az USA-ba egyetemi oktatóknak, kutatóknak

6 hetes, nyári, intenzív, posztgraduális program egyetemi oktatóknak, kutatóknak. 2021-ben a program a járványhelyzetre való tekintettel vegyes felépítésű, két részből áll: a nyári online kurzust az őszi vagy téli szemeszterben kéthetes tanulmányút követi. A program célja, hogy elmélyítse a résztvevők tudását az USA társadalmáról, kultúrájáról, értékrendjéről és intézményeiről, mindezek kialakulásáról és ezáltal segítse az USA-val kapcsolatos tananyag kialakítását és az oktatás minőségének fejlesztését.
Az alábbi témakörökben várjuk a pályázatokat:

  • American Culture and Values
  • Journalism and Media
  • Religious Pluralism in the U.S.
  • U.S. Foreign Policy
  • Workforce Development

Jelentkezési határidő: 2021. március 14.
Bővebb információ és pályázati űrlap:
https://hu.usembassy.gov/education-culture/educational-exchanges/susi-scholars/


Summer 2020 Study of the US Institution for Student Leaders – Education and the Future Work
Öt hetes nyári szeminárium az Egyesült Államokba az alapképzés első vagy második évében részt vevő egyetemi hallgatók számára.
Jelentkezési határidő: 2020. január 22.

Summer 2020 Study of the U.S. Institutes for Secondary School Educators
Öt hetes nyári szemináriumok az Egyesült Államokba középiskolai tanárok számára.
Jelentkezési határidő: 2020. január 15.

 


SCHOLAR-IN-RESIDENCE (SIR) PROGRAM

A SIR program célja, hogy olyan amerikai egyetemekre, főiskolákra is eljuthassanak külföldi oktatók, amelyek ritkán vesznek részt nemzetközi programokban, és ezáltal az adott amerikai egyetem oktatói és hallgatói más nemzetek képviselővel és kultúrájával is megismerkedhessenek. A SIR programban való részvételre az amerikai intézmények pályáznak a Council for International Exchange of Scholars-on (CIES) keresztül. Az oktatót a pályázó intézmény hívja meg egy vagy két félévre.

 


FULBRIGHT-SCHUMAN PROGRAM

The Fulbright-Schuman program focuses on research and/or post-graduate study on EU affairs or U.S.-EU relations at an accredited American university or independent research center. Grants are also available for professionals in international education administration (e.g., international exchange professionals; study abroad, or admissions officers) to work in similar offices in the U.S. The program is open to citizens of all 28 EU member states.

 


FULBRIGHT CLASSROOM TEACHER EXCHANGE PROGRAM

Sajnálattal értesítjük a kedves érdeklődőket, hogy a U.S. Department of State (az Egyesült Államok Külügyminisztériuma) döntése alapján a Fulbright Középiskolai Tanárcsere Program a 2014-2015-ös tanévtől megszűnt.

Köszönjük megértésüket.