A pályázás és az elbírálás folyamata

Hubert H. Humphrey programra pályázóknak

A Hubert H. Humphrey Program világszerte egységes űrlapot használ, melyet online kell kitölteniAz angol nyelven kitöltött pályázatot 2020. június 30-ig kell benyújtani a SUBMIT APPLICATION menügombra kattintva.

A pályázati anyagok – amennyiben teljesek, és a jelentkező a pályázati feltételeknek megfelel – a következő szempontok alapján kerülnek elbírálásra:

  • szakmai színvonal,
  • munkaterv,
  • az Egyesült Államokban való tartózkodás szükségessége,
  • hosszú távú eredményesség.

Azokat a pályázókat, akik a nemzetközi szakmai bírálóktól kiváló értékelést kapnak, angol nyelvű beszélgetésre hívja meg a Bizottság, mely során a Kuratórium magyar és amerikai tagjai hallgatják meg őket. Az interjún való személyes megjelenés a pályázat elnyerésének előfeltétele (skype és telefonos interjúra nincs lehetőség). 
Az interjúkra várhatóan 2020. szeptember első felében kerül sor.  

Az értékelések alapján a Kuratórium választja ki a jelölteket 2020. szeptember végén, majd pályázatukat végső jóváhagyásra megküldi az Egyesült Államokba a J. William Fulbright Foreign Scholarship Board (FSB) részére.

Minden Hubert H. Humphrey programra pályázót 2020 októberében értesítünk pályázata eredményéről

A pályázók a hazai jelölést követően egy nemzetközi fordulóban is részt vesznek (https://www.humphreyfellowship.org/selection-process), melynek eredményéről várhatóan 2021. márciusban kapunk értesítést. Az ösztöndíjasok a Hubert H. Humphrey Program által kijelölt amerikai egyetemen töltik el az ösztöndíjas időszakot.

A 2021-2022. tanévre szóló Hubert H. Humphrey ösztöndíjas időszak 2021 augusztus elejétől 2022 május végéig tart.