A pályázás és az elbírálás folyamata

Hubert H. Humphrey programra pályázóknak

A Hubert H. Humphrey Program világszerte egységes űrlapot használ, melyet online kell kitölteniAz angol nyelven kitöltött pályázatot 2024. május 31-ig kell benyújtani a SUBMIT APPLICATION menügombra kattintva.

A pályázati anyagok – amennyiben teljesek, és a jelentkező a pályázati feltételeknek megfelel – a következő szempontok alapján kerülnek elbírálásra:

  • szakmai színvonal,
  • munkaterv,
  • az Egyesült Államokban való tartózkodás szükségessége,
  • hosszú távú eredményesség.

Azokat a pályázókat, akik a nemzetközi szakmai bírálóktól kiváló értékelést kapnak, angol nyelvű beszélgetésre hívja meg a Bizottság, mely során a Kuratórium magyar és amerikai tagjai hallgatják meg őket. Az interjún való személyes megjelenés a pályázat elnyerésének előfeltétele (skype és telefonos interjúra nincs lehetőség).
Az interjúkra várhatóan 2024. június végén – július első felében kerül sor.

Az értékelések alapján a Kuratórium választja ki a jelölteket 2024. szeptember végén, majd pályázatukat végső jóváhagyásra megküldi az Egyesült Államokba a J. William Fulbright Foreign Scholarship Board (FSB) részére.

Minden Hubert H. Humphrey programra pályázót 2024. októberében értesítünk pályázata eredményéről

A pályázók a hazai jelölést követően egy nemzetközi fordulóban is részt vesznek (www.humphreyfellowship.org/selection-process), melynek eredményéről várhatóan 2025. márciusban kapunk értesítést. Az ösztöndíjasok a Hubert H. Humphrey Program által kijelölt amerikai egyetemen töltik el az ösztöndíjas időszakot.

A 2025-2026. tanévre szóló Hubert H. Humphrey ösztöndíjas időszak 2025 augusztus elejétől 2026 május végéig tart.