TOEFL ITP vizsga

Kedves TOEFL ITP vizsgázók,

A Fulbright Bizottság által szervezett TOEFL Institutional Test (ITP)-re az alábbi választható időpontban kerül sor:

 • 2018. május 16., szerda 13:00 óra
 • 2018. május 17., csütörtök 10:00 óra

Kérjük, hogy 15 perccel a vizsga kezdése előtt érkezzenek!

A vizsga helyszíne:

Párbeszéd Háza
1085 Budapest, Horánszky utca 20.
Pedro A terem

 

Néhány fontos tudnivaló:

 • A TOEFL ITP (Institutional Testing Program) intézményes vizsga eredménye kizárólag a Fulbright pályázat során használható fel, külföldi továbbtanuláshoz minden intézmény a számítógépes TOEFL iBT vizsga eredményét fogadja el.
 • A vizsga papír-ceruzás (paper-based) formában zajlik, ezért kérjük, hogy mindenki gondoskodjon 2-es vagy HB-s ceruzáról, radírról és hegyezőről. A tesztlapok értékelésére használt scanner kizárólag ezt a grafitot érzékeli.
 • A vizsga teljes időtartama 2 óra + adminisztrációs idő. Szünet nincs, enni-innivalót a vizsga alatt nem szabad fogyasztani.
 • A teszt részei: listening (hallás utáni szövegértés), structure (nyelvtani feladatsor) és reading (olvasott szöveg feldolgozása). A teszt fogalmazást (writing) nem tartalmaz. A válaszok multiple-choice, feleletválasztós rendszerűek, a megoldást egy answer sheet-en kell bejelölni.
 • A papír-ceruzás teszten elérhető maximális pontszám: 677. A Fulbright pályázat követelménye: 577 (ITP pont) = 90 (iBT pont).
 • A teszt értékelését az ETS Global varsói irodája végzi, az egyéni eredményeket 7-10 nappal a vizsgát követően e-mailben mindenkinek megküldjük.
 • A vizsga díja 15,000 Ft, melyet a vizsgaidőpont előtt legkésőbb 2 munkanappal forintban, készpénzben kérünk előzetesen befizetni a Fulbright Bizottság EducationUSA Tanácsadó Központjában (1111 Budapest, Bertalan Lajos u. 2., BME/MOME Z épület, 9. emelet), nyitvatartási időben. A regisztrációkor egy jelentkezési lapot töltenek ki, melyen egy vizsgaazonosító szám fog szerepelni. Ezt a jelentkezési lapot a vizsgán be kell mutatni egy érvényes fényképes igazolvánnyal együtt.
 • A regisztráció a vizsgadíj befizetésével egyidejűleg történik a Fulbright EducationUSA Tanácsadó Központban nyitvatartási időben. A befizetett vizsgadíjat nem áll módunkban visszaadni. Kérjük, hogy a biztos helyfoglalás érdekében minél előbb jelentkezzenek a választott vizsgaidőpontra (alkalmanként max. 50 fő vizsgáztatására van lehetőségünk).
 • A jelentkezési lap egyben egy mintateszt füzet is, melyben gyakorló feladatok vannak. További gyakorláshoz felkészítő anyagokat, tesztkönyveket, hangkazettákat, CD-ket lehet kölcsönözni a Fulbright Tanácsadó Központban, ahol ingyenes próbateszt letételére is van lehetőség (bővebb info: www.fulbright.hu/educationusa). 

Jó felkészülést és sikeres vizsgát kívánunk mindenkinek, szívesen állunk rendelkezésre bármilyen kérdésben. Várjuk a jelentkezéseket!

További információ:
e-mail: educationusa@fulbright.hu
Tel: 462-8050