TOEFL Institutional vizsga

Kedves TOEFL Institutional vizsgázók,

A Fulbright EducationUSA által szervezett TOEFL Institutional – kedvezményes, számítógép-alapú, intézményes célú – vizsgát 2024. március 20 – május 12 között teljesíthetik előre egyeztetett délelőtti vagy délutáni időpontokban:
A vizsga helyszíne:
Fulbright EducationUSA
1111 Budapest, Bertalan Lajos utca 2.
BME Z. épület, 901. terem

Néhány fontos tudnivaló:

  • A TOEFL Institutional intézményes vizsga eredménye kizárólag a Fulbright pályázat során használható fel, külföldi továbbtanuláshoz minden intézmény kizárólag az internet-alapú TOEFL iBT vizsgát fogadja el.
  • A Institutional vizsga ú.n. CBT (computer-based) formában zajlik, számítógépet és vizsgafeladatsort az EducationUSA Központ biztosítja. A vizsga teljes időtartama 2 óra + adminisztrációs idő. Szünet nincs, enni-innivalót a vizsga alatt nem szabad fogyasztani.
  • A teszt részei: listening (hallás utáni szövegértés), structure (nyelvtani feladatsor) és reading (olvasott szöveg feldolgozása). A teszt fogalmazást (writing) nem tartalmaz. A feladatsorok multiple-choice, feleletválasztós rendszerűek.
  • A computer-based teszten elérhető maximális pontszám: 300. A Fulbright pályázat követelménye: 233 (CBT pont) = 90 (iBT pont). A teszt értékelését a számítógép azonnal elvégzi, az eredményt csatoljuk a pályázathoz.
  • A vizsga díja 5,000 Ft, melyet a vizsga megkezdése előtt Forintban, készpénzben kérünk befizetni a Fulbright Bizottság EducationUSA Tanácsadó Központjában. A befizetett vizsgadíjat nem áll módunkban visszaadni. Kérjük, hogy a biztos helyfoglalás érdekében minél előbb jelentkezzenek a választott délelőtti/délutáni vizsgaidőpontra (alkalmanként max. 6 fő vizsgáztatására van lehetőségünk).
  • Gyakorláshoz felkészítő anyagokat, tesztkönyveket, CD-ket lehet kölcsönözni, valamint Test Taking Strategies Workshop-on való online/személyes részvételt és ingyenes próbatesztet is biztosítunk előzetes időpont egyeztetéssel a Fulbright EducationUSA Tanácsadó Központban.
  • Jó felkészülést és sikeres vizsgát kívánunk mindenkinek, szívesen állunk rendelkezésre bármilyen kérdésben. Várjuk a jelentkezéseket!

További információ:
e-mail: educationusa@fulbright.hu, Tel: 06-1-462-8050