Special Grants for Hungarians

 

FULBRIGHT TEACHING EXCELLENCE AND ACHIEVEMENT PROGRAM – Media Literacy track

Hat hetes szakmai tréning és tanulmányi program az Egyesült Államokban médiapedagógia, médiaműveltség, média tudatosság témakörben, középiskolai tanárok számára, 2023 januártól vagy 2023 szeptembertől.
Jelentkezési határidő: 2022. április 1.

STUDY OF THE U.S. INSTITUTES FOR SCHOLARS

6 hetes, nyári, intenzív, poszt-graduális program egyetemi oktatóknak, kutatóknak. A program célja, hogy elmélyítse a résztvevők tudását az USA társadalmáról, kultúrájáról, értékrendjéről és intézményeiről, mindezek kialakulásáról és ezáltal segítse az USA-val kapcsolatos tananyag kialakítását és az oktatás minőségének fejlesztését.
Az alábbi témakörökben várjuk a pályázatokat:

  • American Culture and Values
  • Journalism and Media
  • Religious Pluralism in the U.S.
  • U.S. Foreign Policy
  • Workforce Development
  • U.S. Economics and Business

Jelentkezési határidő: 2021. december 31.
Bővebb információ és pályázati űrlap:
https://hu.usembassy.gov/education-culture/educational-exchanges/susi-scholars/


STUDY OF THE U.S. INSTITUTES FOR SECONDARY EDUCATORS

5 hetes, nyári, intenzív, poszt-graduális program középiskolai tanároknak és oktatási szakembereknek. A program célja, hogy elmélyítse a résztvevők tudását az USA társadalmáról, kultúrájáról, értékrendjéről és intézményeiről, mindezek kialakulásáról és ezáltal segítse az USA-val kapcsolatos tananyag kialakítását és az oktatás minőségének fejlesztését.

Jelentkezési határidő: 2021. december 31.
Bővebb információ és pályázati űrlap:
https://hu.usembassy.gov/education-culture/educational-exchanges/susi-secondary-educators/


STUDY OF THE U.S. INSTITUTES FOR STUDENT LEADERS

5 hetes, nyári, intenzív tanulmányi program elsődiplomás (alapszakos) egyetemi képzésben részt vevő, vezetői képességekkel rendelkező fiatalok részére újságírás és média témakörben.

Jelentkezési határidő: 2021. december 31.
Bővebb információ és pályázati űrlap:
https://hu.usembassy.gov/education-culture/educational-exchanges/susi-student-leaders/


SCHOLAR-IN-RESIDENCE (SIR) PROGRAM

A SIR program célja, hogy olyan amerikai egyetemekre, főiskolákra is eljuthassanak külföldi oktatók, amelyek ritkán vesznek részt nemzetközi programokban, és ezáltal az adott amerikai egyetem oktatói és hallgatói más nemzetek képviselővel és kultúrájával is megismerkedhessenek. A SIR programban való részvételre az amerikai intézmények pályáznak a Council for International Exchange of Scholars-on (CIES) keresztül. Az oktatót a pályázó intézmény hívja meg egy vagy két félévre.


FULBRIGHT-SCHUMAN PROGRAM

The Fulbright-Schuman program focuses on research and/or post-graduate study on EU affairs or U.S.-EU relations at an accredited American university or independent research center. Grants are also available for professionals in international education administration (e.g., international exchange professionals; study abroad, or admissions officers) to work in similar offices in the U.S. The program is open to citizens of all 28 EU member states.


FULBRIGHT CLASSROOM TEACHER EXCHANGE PROGRAM

Sajnálattal értesítjük a kedves érdeklődőket, hogy a U.S. Department of State (az Egyesült Államok Külügyminisztériuma) döntése alapján a Fulbright Középiskolai Tanárcsere Program a 2014-2015-ös tanévtől megszűnt.

Köszönjük megértésüket.