Fulbright vendégoktatói ösztöndíj – Rutgers University

Rutgers, The State University of New Jersey

 

 

A Rutgers – The State University of New Jersey és a Fulbright Bizottság közötti szerződés értelmében egy oktatói ösztöndíjat ajánlunk a Rutgers University, Center for European Studies (New Brunswick, NJ) intézetébe egy vagy két szemeszterre. Az ösztöndíjas feladata a fogadó intézményben folyó oktatás és tananyagfejlesztés a magyar tanulmányok területén.

A 2015-2016. tanévben a társadalomtudományok és kultúra/irodalom területéről várunk
pályázókat. A Rutgers Egyetem elsősorban olyan egyetemi oktatók jelentkezését várja, akik a következő témákban tartanak előadásokat: Kelet-Európa társadalmi és kulturális földrajza; Közép-Kelet Európa politikája/politikai gazdaságtana/politológiája; kulturális tanulmányok (irodalom, film, művészet, stb.).

A Rutgers University, Center for European Studies honlapja: www.europe.rutgers.edu

AZ ÖSZTÖNDÍJ MÉRTÉKE:

  • A Fulbright Program az amerikai egyesült államokbeli tartózkodás költségeit (szállás, megélhetés, biztosítás stb.) fedezi. Ez az összeg 3.035 USD havi ellátmányt,
  • valamint egy szemeszter esetén 1.250 USD, két szemeszter esetén 1.875 USD egyszeri, a kezdeti anyagi terheket és szakkönyvek vásárlásának költségeit csökkentő hozzájárulást jelent.
  • Ezen felül az ösztöndíj a Magyarország és az Egyesült Államok közötti egyszeri oda-vissza utazás költségének 50%-át,
  • valamint az egészségügyi- és balesetbiztosítást fedezi az ösztöndíjas részére. 
  • A Fulbright Program szerény mértékű támogatást nyújt a kísérő családtagok részére (egy családtag esetén 200 USD/hó, két vagy több családtag esetén összesen 350 USD/hó), ami azonban távolról sem fedezi az összes felmerülő többletköltséget. A kísérő családtagok repülőjegyéről, biztosításáról és megélhetési költségéről az ösztöndíjasnak kell gondoskodnia.

A benyújtandó teljes pályázati anyag részletezését lásd itt: 
Oktatói ösztöndíj – pályázati anyag

A pályázás és az elbírálás folyamatáról részletes info itt:
A pályázás és az elbírálás folyamata